Ako sme uplácali

12. decembra 2011, branok, Farmaceutický biznis Korupcia Lieky

Naštvaný človek z farmabiznisu popisuje svoje zážitky:

 

Pracoval som 3 roky pre istu znamu farma firmu na SK ako repre. Mal som kufrik s obalkami a hotovostou, ktoru sme davali lekarom a lekarnikom za to, ze predpisali dostatocny pocet tych,ci onych liekov.
Rozdavali sme pocitace, tlaciarne, dovolenky,ci bytove prislusenstvo. Niektori tzv. “kolegovia“sa nestitili otvorene poziadat o istu sumu, za kt. predpisu pozadovane mnoztvo liekov mesacne.Mali sme objemove “bonusy“, bonusy za konkretne pripravky, vernostne bonusy za to, ze sa kupuje od nas a nie od inej farma firmy.

 

Cisty hnus a obchod s chemikaliami, ktore robia ludstvo zavislymi na preskripcii. No a o tom, aky biznis funguje medzi lekarmi a lekarnikmi, by som tu mohol pisat hodinu.. Iba jedna vec: KAZDY lekar ma svojho lekarnika, ktoremu dava mesacne recepty za lieky, ktore pacienti ani nevedia,ze maju predpisane. A lekarnik za ne inkasuje peniaze z poistovni. Peniaze si potom delia a lieky, ktore uz boli oficialne predane sa predavaju na ciernom trhu a peniaze z nich si zase delia…

Keby vsetci lekari a lekarnici museli zdokladovat do haliera svoj prijem za poslednych 20 rokov a potom by sa spocital ich hnutelny a nehnutelny majetok, tak by sme tu nemali zdravotnictvo. VSETCI by boli totiz v base…a bol by pokoj…….

Pracovníci vodárne, odstavte vodu, plynári, zatvorte kohútiky, pekári, odstaviť pece,***Všetci do ulíc. Učiteľ, ty máš plat ako v Nemecku? Policajt, ty si na tom o 2/3 horšie ako tvoj kolega za hranicami?*** Áno? Všetci poďme štrajkovať. Učitelia zavrú školy, naše deti budú hlúpe a kto z nich potom spraví ďalšiu generáciu lekárov? Policajti, odstavte autá a keď niekto napadne lekára, lebo mu nechcel poskytnúť starostlivosť, nekonajte. Veď nemáme platy ako v Nemecku. Poľnohospodár, odstav traktor na pole. Veď choroba ti nebude dovoľovať pracovať. A vôbec všetci. Nepracujme, pokiaľ sa nebudeme mať lepšie, resp. aspoň tak, ako v Nemecku. Alebo všetci máme nemecké platy, len lekári sú chudáci? Hanba každému jednému, komu je málo pridať 300,- na plate, keď obrovské množstvo z nás pracuje za plat, pohybujúci sa okolo tejto sumy.
A verte páni doktori, tiež sme študovali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!