Založ si blog

Zástupca farmafirmy: doktorom sme dávali niekedy aj 2 500 euro mesačne

Farmaceutický biznis je vysoká hra, kde ide o veľké peniaze. Kto príde skôr s novým liekom, s vyššou cenou (argument: kvôli investíciám do výskumu) a s lepšími marketingovými ťahmi, ten zarobí viac.

 

A vôbec tomu nebráni ani extrémne drahý poplatok za skrátené schvaľovacie konanie, ktorý v USA stojí farmaceutické firmy 1 milión dolárov. Zjavne sa im to oplatí.

A byť súčasťou farma-armády sa zjavne oplatí všetkým jej vojakom, aj tým na Slovensku. Tu je jeden z nich, ktorý hovorí o tom, ako „pracoval“ so slovenskými lekármi na tom, aby predpisovali lieky tej farma firmy, ktorú zastupoval. Záznam je chvíľami nezrozumiteľný, tak som tie zrozumiteľnejšie časti prepísal.

Video ako aj prepis si môžte pozrieť a prečítať TU.

 

Oprava: Po upozornení čitateľmi som zmenil sumu – ide o 2500 a nie 1500 EUR.

 

Prečítajte si aj môj nový článok o tom, ako skontrolovať svojho lekára – je to veľmi jednoduché!!!!

 

Lekárnici, spojte sa!

29.11.2012

Kto sleduje správy, určite si všimol, že na Slovensku prebieha boj o to, či v lekárni môžete dostať zľavu, alebo nie. Hlavnými kritikmi navrhovaných zákonov sú tradične lekárnici, vlastne nie priamo oni, ale ich stavovská organizácia Slovenská lekárnická komora. Bojuje proti ministerstvu, proti finančným skupinám (konkrétne proti jednej), hlása, že bojuje v mene [...]

5 dôvodov proti zrušeniu vernostných zliav v lekárňach!

22.11.2012

1. Dôvod: Šetrenie peňazí Zbieranie bonusových bodov je nevyvrátiteľným šetrením peňazí pacientov. Či už je to za recept euro, 50 centov alebo menej, stále je to zľava. Navyše sa ďalšia zľava poskytuje poisťovni, o čom pacient často ani nevie, ale opať je to šetrenie peňazí. 2. Dôvod: Sloboda podnikania Každá lekáreň je v súčasnosti obchodnou [...]

Lekárne – služba vs. biznis na jednom mieste

31.10.2012

nedávno som na svojej stránke uverejnil úvahu na tému lieky – služba alebo biznis. Nebolo mi totiž jasné, či sú lekárne miestom predaja, alebo súčasťou zdravotnej starostlivosti. Keďže jedni (napr. Slovenská lekárnická komora) tvrdia, že hoci lekárnictvo je služba pacientom, že zákon ich nedostatočné chráni a štát ich likviduje neprimeranými limitmi na cenu [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 101144x
Priemerná čítanosť článkov: 7225x

Autor blogu