Založ si blog

Vykazuje váš lekár úkony a lieky, o ktorých neviete? Tu je ľahký návod, ako to zistíte.

Na stránke pravda.sk som si dnes prečítal tento článok. Celkom ma pobúrila bezmocnosť tej pani, o ktorej článok je. Bohužial je to krutá realita bežných ľudí. Nešťastná pani čaká na operáciu a čuduj sa svete v poisťovni je vedená, že už operáciu absolvovala. Zdá sa vám, že nemáte kontrolu nad tým, čo na vaše meno nemocnice a lekári vykazujú? Dobrá správa je, že máte. Veľmi jednoducho si viete pozrieť prehľad toho, aké lieky na vás lekár predpísal a aké úkony si účtoval. Neskladajme sa prosím na dovolenky lekárom. Majte svoje zdravie a svoj život vo svojich rukách.

 

Na to, aby ste zistili, čo lekári na vás poisťovniam účtujú stači urobiť pár jednoduchých krokov. Výsledkom toho je, že si budete môcť priezrieť Vykázanú zdravotnú starostlivosť. Ja som si tento dokument vyžiadal a vyzerá takto.

 

POZRITE SI MÔJ VÝKAZ ZDRAVOTNEJ STAROSTLIVOSTI TU.

 

Ako dokument získate?

 

Poistenci Dôvery:

Na stánke Dôvery kliknite na časť Elektronická pobočka. Zaregistrujte sa a do 5 pracovných dní vám prídu vstupné údaje. Prihlásite sa a v časti Vykázaná zdravotná starostlivosť budete mať všetky lieky a výkony, ktoré si na vás lekár účtoval.

Takýto výkaz si môžte v Dôvere vyžiadať aj emailom, poštou alebo priamo na pobočke.

 

Poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne:

Na stánke VZP si kliknite na časť Elektronické služby VZP. Vyplnte formulár a tento vytlačený zaneste na pobočku, kde vám vydajú grid kartu. Ak sa vám to nepodarí vytlačiť, nezúfajte, stačí prísť na pobočku a oni vám daný dokument vytlačia, podpíšete ho a dostanete grid kartu. S touto grid kartou sa doma prihlásite do elektronických služieb a zažiadate priamo v systéme Výpis z účtu poistenca. VSP ma tieto výpisy rozdelené po 6 mesiacoch, čiže ak chcete Výpis za dlhšie obdobie, vyžiadate si 2x, 3x, 4x 6 mesiacov. Tento výpis vám príde do elektornických služieb v priebehu 2 hodín.

Pokiaľ preferujete písomnú žiadosť, tá je uložená v časti tlačivá – Výpis z účtu poistenca. Za túto písomnú žiadosť musíte zaplatiť 66 centov a do 15 dní od jej podania (poštou, elektronicky alebo na pobočke).

 

Poistenci Union:

Na stánke Union kliknite na časť Účet platiteľa a priamo v ňom si dokážete prezerať, čo za vás lekár vykázal do poisťovne. Rovnako je tu predtým potrebná registrácia účtu.

 

Všetky informácie som získal po dovolaní sa na zákaznícku linku jednotlivých zdravotných poisťovní. Dúfam, že vám tento krátky návod pomôže.

 

Môžete si prečítať aj môj predchádzajúci článok – Niekedy sme lekárom dávali aj 1500 evri.

Viac textov a názorov si môžete prečítať na mojej stránke alebo sa môžete k mojej kampani pridať na Facebooku.

 

Obrázok je jedným z príspevkov na mojej webstránke lacnejsielieky.sk.

Lekárnici, spojte sa!

29.11.2012

Kto sleduje správy, určite si všimol, že na Slovensku prebieha boj o to, či v lekárni môžete dostať zľavu, alebo nie. Hlavnými kritikmi navrhovaných zákonov sú tradične lekárnici, vlastne nie priamo oni, ale ich stavovská organizácia Slovenská lekárnická komora. Bojuje proti ministerstvu, proti finančným skupinám (konkrétne proti jednej), hlása, že bojuje v mene [...]

5 dôvodov proti zrušeniu vernostných zliav v lekárňach!

22.11.2012

1. Dôvod: Šetrenie peňazí Zbieranie bonusových bodov je nevyvrátiteľným šetrením peňazí pacientov. Či už je to za recept euro, 50 centov alebo menej, stále je to zľava. Navyše sa ďalšia zľava poskytuje poisťovni, o čom pacient často ani nevie, ale opať je to šetrenie peňazí. 2. Dôvod: Sloboda podnikania Každá lekáreň je v súčasnosti obchodnou [...]

Lekárne – služba vs. biznis na jednom mieste

31.10.2012

nedávno som na svojej stránke uverejnil úvahu na tému lieky – služba alebo biznis. Nebolo mi totiž jasné, či sú lekárne miestom predaja, alebo súčasťou zdravotnej starostlivosti. Keďže jedni (napr. Slovenská lekárnická komora) tvrdia, že hoci lekárnictvo je služba pacientom, že zákon ich nedostatočné chráni a štát ich likviduje neprimeranými limitmi na cenu [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 101159x
Priemerná čítanosť článkov: 7226x

Autor blogu